Rum till internationella studenter

Varje termin strömmar internationella studenter till Göteborgs universitet och Chalmers. Hyr ut ett rum och hjälp en student! 

Informationskväll / Hur gör man? /  MingelkvällKontakt / Varför hyra ut?


Informationskväll

Hyr ut till en internationell student

Kom på informationskväll och lär dig mer om att hyra ut. Vår inbjudna jurist reder ut frågor om regler och kontrakt. Chalmers och Göteborgs universitet berättar om studenterna. Privata hyresvärdar och studenter berättar om hur det är att ha, och att vara, inneboende. Du får med dig hyreskontrakt, färdigt att fylla i.

   

Tid

Inget tillfälle bokat


Presentation från tidigare kvällar 
Att hyra ut till en inneboende
 (pdf) 

   

Hur gör man?

  1. Registrera dig om du inte redan är med på boplats.se. Du behöver inte betala om du bara skall annonsera.

  2. Skapa en annons på boplats.se

  3. Skriv kontrakt med din hyresgäst


Mingelkväll

Träffa studenter som letar efter bostad, byt kontaktuppgifter, bestäm träff för visning eller skriv kontrakt direkt. 

Hyr ut till en student - mingel

Mingel för inbjudna studenter från Chalmers och Göteborgs universitet och dig som vill hyra ut.

Då det är begränsat med plats, är det viktigt att du anmäler dig!

   

Plats
Boplats, Rosenlundsplatsen 1

Tid
Inget tillfälle bokatStudentrumskoordinatorer

Från juni till september finns våra studentrumskoordinatorer på plats. Vi samarbetar med Chalmers och Göteborgs universitet och har kontaktuppgifter till alla internationella studenter som skall börja till hösten. Vi svarar på frågor och hjälper till med annonsering på vår webbplats.

Varför hyra ut rum till studenter?

  • Det är roligt! För många av våra uthyrare är det inte bara en hjälp med hyran, det ger även möjlighet att lära känna någon från en annan kultur, att återknyta kontakten med universitetslivet, och ger barnen tillfälle att förbättra sina språkkunskaper; kort sagt, ett givande utbyte!

  • Det är viktigt för Göteborg! Att kunna ta emot internationella studenter är väldigt viktigt för utvecklingen av Göteborg som stad och region. Studenterna blir en resurs för arbetsgivarna som ständigt behöver hitta förmågor från universiteten för att kunna konkurrera på den globala marknaden. Därför har några tunga aktörer i Göteborg sedan 2007 gjort gemensam sak för att få göteborgare att hyra ut rum till internationella studenter.

  • Du gör en viktig insats! Tack för att ni hjälper oss att ta hand om våra gäststudenter och får dem att känna sig välkomna till Göteborg!

rum_loggor.jpg