Ung och student

Det tar ofta lång tid att få en hyreslägenhet, men redan som 17-åring kan du registrera dig och samla dagar. Du betalar först när du fyller 18 år.

17 år / Student / Ungahem
ung.jpg

17 år

Du kan registrera dig på Boplats från den dag du fyller 17 år och samla dagar hos Boplats. Från och med dagen du fyller 18 år kostar det 100 kronor om året.  Du måste även ha fyllt 18 år innan du kan anmäla intresse för lägenheter.

För dig som skall flytta hemifrån / I oktober 2017 höll Boplats och Konsumet Göteborg  en informationskväll för 17-åringar med målsman. Ladda ned presentationen här. (pdf) 17.jpg

17.jpg

Student

Att få en vanlig hyresrätt tar ofta flera år, så tänk på att registrera dig i god tid.

Studentlägenhet hos boplats / Det finns ett mindre antal studentlägenheter på boplats.se. Studentlägenheter är främst till för den som studerar på högskola eller universitet men ibland kan värden hyra ut till studerande även på andra utbildningar som YH och gymnasieskola. Vilka villkor som gäller ser du i annonsen.

Chalmers Studentbostäder / Stiftelsen har ett eget system från och med 1 april 2017.

För dig som redan är registrerad på boplats.se har Chalmers Studentbostäder särskilda regler när det gäller kötid. Läs mer hos Chalmers Studentbostäder

chabo.jpg

SGS Studentbostäder / Stiftelsen har ett eget system som du hittar på deras webbplats

sgs.jpg

Rum / Eftersom det kan ta lång tid att få en egen lägenhet i Göteborg är rum ett bra alternativ i början av dina studier. Varje termin ber vi göteborgarna om hjälp med att hyra ut rum till alla internationella studenter som kommer till staden. Alla är välkomna att söka, men annonsörerna förväntar sig ofta en internationell student. Du hittar rum i det vanliga sökverktyget.


Ungahem

Ungahem var ett projekt för att ge fler lägenheter till unga som pågick 2013-2014. De kommunala bostadsbolagen tog fram drygt 1000 lägenheter för personer mellan 18 och 29 år som inte studerar vid högskola eller universitet. Projektet är nu avslutat.