Rum till internationella studenter

Varje termin strömmar internationella studenter till Göteborgs universitet och Chalmers. Hyr ut ett rum och hjälp en student! 

Informationskväll / Hur gör man? /  MingelkvällKontakt / Varför hyra ut?


Informationskväll

På våra informationskvällar reder vår inbjudna jurist ut frågor king regler och kontrakt. Chalmers och Göteborgs universitet berättar om studenterna, och privata värdar och studenter om hur det är att ha en inneboende.  

Se presentationen

   

Att hyra ut till en inneboende 

Nästa tillfälle

 

Våren 2018.

Läs mer

 

 Hon delar sin bostad 

 Att ha en inneboende student 


Hur gör man?

  1. Registrera dig om du inte redan är med på boplats.se. Du behöver inte betala om du bara skall annonsera.

  2. Skapa en annons på boplats.se

  3. Skriv kontrakt med din hyresgäst


Mingelkväll

Träffa studenter som letar efter bostad, byt kontaktuppgifter, bestäm träff för visning eller skriv kontrakt direkt.

Nästa tillfälle

    

23 augusti, 18.00 – 20.00
26 augusti, 11.00 – 14.00

Läs mer

 

 Rumsuthyrare träffade studenter 


Studentrumskoordinatorer

Från 12 juni till 8 september finns vi studentrumskoordinatorer på plats. Vi samarbetar med Chalmers och Göteborgs universitet och har kontaktuppgifter till alla internationella studenter som skall börja till hösten. Vi svarar på frågor och hjälper till med annonsering på vår webbplats.

Kontakt

       

Pernilla Högfors
073-091 46 17

   

Linn Eriksson
076-13 65 112

   

E-post
rum@boplats.se

pochl-14.jpg


Varför hyra ut rum till studenter?

  • Det är roligt! För många av våra uthyrare är det inte bara en hjälp med hyran, det ger även möjlighet att lära känna någon från en annan kultur, att återknyta kontakten med universitetslivet, och ger barnen tillfälle att förbättra sina språkkunskaper; kort sagt, ett givande utbyte!

  • Det är viktigt för Göteborg! Att kunna ta emot internationella studenter är väldigt viktigt för utvecklingen av Göteborg som stad och region. Studenterna blir en resurs för arbetsgivarna som ständigt behöver hitta förmågor från universiteten för att kunna konkurrera på den globala marknaden. Därför har några tunga aktörer i Göteborg sedan 2007 gjort gemensam sak för att få göteborgare att hyra ut rum till internationella studenter.

  • Du gör en viktig insats! Tack för att ni hjälper oss att ta hand om våra gäststudenter och får dem att känna sig välkomna till Göteborg!

rum_loggor.jpg