Så fungerar grupperade lägenheter

Funktion grupperade lägenheter användas då hyresvärden har flera liknande lägenheter som skall hyras ut samtidigt. En annons med grupperade lägenheter har vissa skillnader jämfört med en vanlig annons.

 


Söklistan: Du ser att det är en annons med grupperade lägenheter då hyran anges med till exempel "från 5 567 kr" samt att kvadratmeter anges som ett intervall.
1.JPG

Annonsen: När du anmäller intresse för grupperade lägenheter söker du till en grupp av lägenheter. Lägenheterna kommer ha samma antal rum men kan skilja sig åt i vilken våning de ligger på eller andra detaljer. I annonsen ser du hur många som ingår under rubriken Antal.
2.JPG

Antal: Klicka på antalet så ser du detaljerna för alla lägenheter som ingår i gruppen.
3.JPG

Visning: Om du blir kallad till visning får du möjlighet att prioritera de olika lägenheterna som ingår i en grupperad annons. De flesta annonser med grupperade lägenheter kommer att vara för nybyggda lägenheter där det inte finns någon färdig lägenhet att se på.

4.JPG

Svara ja: När du svarar "ja" på en visning för en grupperade lägenheter öppnas ett fönster där du skall prioritera de lägeheter som ingår i annonsen. Att prioritera en lägenhet innebär att du säger "ja" till kontraktet om du skulle få chansen att skriva på. Tänk på att det inte går att ångra ditt val för grupperade lägenheter. Du måste prioritera minst en lägenhet. 

Svara nej: Om du svarar "nej" betyder det att du tacckar nej till alla lägenheter som ingår i annonsen. Det räknas då somett (1) nej-svar oavsett hur många lägenheter som ingår i annonsen. Läs mer om hur nej-svar fungerar.

 

5_Visning fråga.JPG

Prioritera: Kryssa för lägenheterna i den ordning du helst vill ha dem. Om du inte är intresserad av en eller flera lägenheter som ingår i en annons för grupperade lägenheter sätter du inget kryss. 
Om du vill börja om från början är det bara att ta bort alla kryss.
6_Prioritera - Kopia.JPG

Följ processen: Under intresseanmälningar ser du hur uthyrningen går och hur många lägenheter du har prioriterat.
7_Andra Prio.JPG

Hyresvärden kommer att fördela lägenheterna mellan de som har fått visning. Precis som i en vanlig annons vet du inte säkert om du kommer att få ett kontrakt förrän uthyrningen är färdig.