Vem får kontraktet?

Det är hyresvärdarna som bestämmer vad som gäller för deras lägenheter och vem som får kontraktet. I annonsen ser du vilka villkor som gäller för varje lägenhet.

   

Se filmen 

Hyrespolicy / Villkor och rangordning / Företräde 


Hyrespolicy

Alla hyresvärdar ansvar för sin egen hyrespolicy, det vill säga hur de gör för att hitta en ny hyresgäst. 

Allmännyttan i Göteborg har strikta regler för alla annonserade lägenheter. De rangordnar alltid intresseanmälningar efter hur många Dagar hos Boplats de sökande har.

Privata hyresvärdar använder sig bara av villkor och har ingen särskild rangordning. De väljer hyresgäst genom att läsa igenom de inkomna ansökningarna.  Här ser du de största privata hyresvärdarna som annonserar på boplats.se.

Villkor och rangordning

Hyresvärden anger vilka villkor som gäller för den som vill hyra lägenheten. Hyresvärden kan även sätta en rangordning av de sökande, till exempel Dagar hos Boplats, och måste då välja sökande i den ordningen när de skickar visningsinbjudan och när de ger ut kontraktet.

Klicka på villkoren i annonsen för att se vad som gäller.

villkor 1.jpg

Företräde

Hyresvärden kan även sätta upp företräden för vissa grupper. Du kan anmäla intresse även om du bara uppfyller villkoren, men de som uppfyller företrädet går alltid före. sökandebild.jpg