Student - 118 nya miljöklassade studentbostäder

I februari påbörjades byggnationen av 118 studentlägenheter i kvarteret Nålskäran i Johanneberg, närmare bestämt vid Dr Forselius Backe. De byggs av Peab för Chalmers Studentbostäder och det ska miljöcertifieras.

Kontraktsumman uppgår till ca 65 miljoner kronor och bostäderna kommer att vara klara i juni 2015. Boendeytan blir ca 24 kvm, med undantag för 6 st lägenheter på översta plan som kommer att bli ca 36 kvm plus terrass. Byggnaden innehåller även gemensamma balkonger, uteplatser, tvättstuga, förråd, cykelförråd och gemensam korridor. P-platser för både bil och cykel kommer att erbjudas de boende.

Projektet kommer att bli ett av de första studentboenden i Sverige som har målsättning att certifieras Miljöbyggnad Guld och dessutom vara rökfritt. Miljöbyggnad är ett svenskt system för att certifiera byggnader inom energi, inneklimat och material. För att nå den högsta nivån, Guld, krävs även nöjda brukare vilket mäts genom undersökningar, som görs under de första 24 månaderna efter slutbesiktning. 

Läs mer hos Chalmers Studentbostäder.