Nybyggda lägenheter i Guldheden

Nyheter 2016-11-17 / Uppdaterad 2016-12-15

Doktor Dahlströms gata är en helt ny adress i Guldheden. Här pågår bygget av 49 nya hyresrätter. Från och med idag ligger de ute på Boplats. I april 2017 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning. 

* Uthyrningen är avslutad *

Balkong_uppdatering.jpg

Det nya huset får ett högt läge och till varje lägenhet hör en balkong, uteplats eller en takterrass för lägenheterna högst upp i huset. De allra flesta lägenheter får två rum och kök.

– Det är kul att kunna bygga fler lägenheter i ett så centralt läge. Särskilt roligt är det att bidra till fler mindre lägenheter i Guldheden – en bostadsform som är efterfrågad i staden, säger Maria Maxén, projektchef på Poseidon.

Alla lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband. Hela takytan täcks av en sedummatta. Växtlighet på taken är ett sätt att inte bara skapa snygga gröna tak, utan även fördröja dagvattenavrinningen. Hela huset är rökfritt.

Lägenheterna hyrs ut enligt Poseidons uthyrningspolicy - det vill säga först har de erbjudits till nuvarande hyresgäster via Omflyttningsplatsen. Resterande lägenheter annonseras sedan ut på Boplats där alla är välkomna att söka.

Vill du veta mer? 

Kortfakta

Inflyttning: April 2017
Område: Guldheden
Adress: Doktor Dahlströms gata
Arkitekt: Sweco
Hyresvärd: Bostads AB Poseidon
Antal lägenheter: 49 Storlek: 2-3 rum och kök, 44 – 88 kvm
Hyra: 6 230 – 13 997 kr/månad

Doktor Dahlströms gata_Bild Metro arkitekter_.jpg