Nu startar uthyrningen av Familjebostäders nybygge i Högsbo

treskillingen-översikt06 (2).jpg

Två tegelbeklädda huskroppar utgör 59 rökfria hyresrätter i varierande storlek, med fokus på treor och fyror. Treskillingen, som nybygget heter, erbjuder ett miljövänligt boende med hiss, ramper och armbågskontakter i ett charmigt 50-talsområde.

Familjebostäder byggde Nordens första Svanenmärkta fastighet med hyresrätter och deras ambition är att även Svanenmärka Treskillingen - för att ge dig som hyresgäst en så miljövänlig bostad som möjligt. Dessutom blir hela huset rökfritt. Toppen för dig som är allergisk eller bara vill slippa passiv rökning.

Som en förlängning av deras miljötänk kommer Treskillingens framtida hyresgäster kunna påverka sin energianvändning genom IMD – Individuell mätning och debitering av varmvatten. På så sätt minskar energianvändningen och miljöbelastningen tillsammans med hyresgästernas hjälp.

Lägenheterna utrustas med moderna vitvaror, bland annat en golvstående hällspis. Kombinerad kyl/frys i 2 rum-och kök, men i de större lägenheterna kommer det att finnas separat kyl- och frysskåp. Köken är förberedda för diskmaskin. De helkaklade badrummen får spegelskåp med belysning och uttag. Tvättpelare i de mindre lägenheterna, men tvättmaskin och tumlare ståendes på golvet med en arbetsbänk ovanför i de större lägenheterna. Tv/bredband/telefoni via fiberanslutning. Tillhörande förråd kommer att finnas på olika plan i fastigheten, beroende på lägenhetens läge är förråden utplacerade på bottenvåning, våningsplan eller vind.

För de hyresgäster som får ett förstahandskontrakt får möjlighet att välja fondväggar utifrån en sober färgpalett. Uthyrning av lägenheterna beräknas ske under vecka 4 i år. Inflyttning sker i etapper med start i juni 2016.

Kortfakta

  • Uthyrningstart: januari 2016
  • Inflyttningsstart: juni 2016
  • Område: Högsbo
  • Adress: Bankogatan 10 / Markmyntsgatan 18
  • Arkitekt: Tengbom Arkitektkontor
  • Antal lägenheter: 59
  • Storlek: 2-4 r o k, 44-88 kvm
  • Hyra: 7 262 – 12 600 kronor 

Läs mer: 

Familjebostäder

treskillingen-vardagsrum_4k.jpg