Hitta din nya bostad i Älvrummet

Pressmeddelande 2014-10-16

Nyfiken på vilka byggen som är på gång i Göteborgsregionen? Den 18 oktober presenterar byggbolagen tusentals nya hyresrätter, bostadsrätter och villor i Älvrummet på Kanaltorget. Välkommen på Bonytt 2014! 


Förra året blev en succé. Över 1 200 besökare lockades till mässan i Älvrummet där i princip hela byggbranschen fanns på plats. Nu får göteborgare och västsvenskar åter chansen att direkt prata med både stora och små aktörer om deras planer. Det handlar om nybyggen som täcker i princip hela regionen – från centrala Göteborg till förorter och kranskommuner som Hovås, Partille, Stenungssund och Alingsås.

I slutet av 2015 planerar till exempel Familjebostäder att ta första spadtaget på Uggleberget som blir en del av Nya Hovås där runt 1 000 nya bostäder planeras.– På Uggleberget byggs ungefär 450 lägenheter och av dem blir 220 hyresrätter. Det är dem vi bygger. Vi är de enda som bygger hyresrätter, säger Karin Jaxmark på Familjebostäder.I Hovås lyser inte bara flerfamiljshusen, utan framför allt hyresrätten med sin frånvaro. För dem som vill sälja sin villa för ett ”bekvämare” liv i hyresrätt finns idag inga andra alternativ än att flytta in till stan. – Vi tror på en blandad målgrupp. En hel del bor förstås redan i sin egen villa i Hovås medan andra tvärtom bor i stan, till exempel barnfamiljer och singlar som vill bo lite lugnare närmare naturen. Närheten till natur, hav och bra service gör ju området intressant för alla. Det är dock väldigt viktigt att anmäla sig till Boplats om man är intresserad av en hyresrätt i Nya Hovås.

IKEAs och Skanskas gemensamma boendeconcept BoKlok finns också med på Bonytt. Vid infarten till Stadsskogen i Alingssås ska man bygga ett helt nytt område med 30 bostadsrätter och 15 kedjehus, vilka alla kommer att tillhöra samma bostadsrättsförening.– Lägenheterna är mellan 53 och 83kvm och kedjehusen blir 108 kvm. Här finns bra alternativ för både singlar, ensamstående med barn och stora barnfamiljer, säger Carina Berntsson på Boklok.Den 8 november är det säljstart på IKEA i Bäckebol (alla Bokloks säljstarter sker på IKEA-varuhus) och redan i november/december 2015 är det inflyttning i kedjehusen som kostar 1 890 000 kronor och har en månadsavgift på 4 635 kronor. Lägenheterna (pris från 850 000 kr) kommer också att byggas upp snabbt.– De byggs i fabrik och kommer färdiga i moduler, säger Carina Berntsson.

Lite närmare Göteborg ligger Gårdsten. Här bygger Peab ett punkthus om tio våningar mitt emot Kaneltorget. Totalt blir det 30 lägenheter med balkong eller uteplats. Planerad inflyttning hösten 2015.

Strax intill förbereder sig Egnahemsbolaget för att dra igång etapp två av Kryddhyllan – området som började växa upp i Gårdstens grönmarker för några år sedan. Ca 30 radhus och tio fristående villor planeras.– Några vägutredningar återstår, men säljstarten borde komma igång nästa år, säger Heidi Pappilero på Egnahemsbolaget.Men bolaget har fler projekt i pipeline – närmare bestämt 15 stycken – alla i och runt Göteborg.– Det är vårt huvudbudskap på mässan i år. Vi har till exempel projekt på gång i Grimmered, Kyrkbyn, Gamle stan, Hovås, Olofstorp, Sisjön, Selma Lagerlöfs torg, Björkekärr och vid Skeppsbron.

De, liksom många andra projekt, kan du lära dig mer om på Bonytt 2014. Här är samtliga byggbolag som kommer att medverka: Familjebostäder, Bostadsbolaget, Egnahemsbolaget, BoKlok, Skanska, Veidekke, NCC, Bo Trygg, Poseidon, Wallenstam, Peab, JM, Riksbyggen, HSB, Alebyggen, Aspelin Ramm. 

Bonytt äger rum lördagen den 18 oktober kl 11-14 i Älvrummet på Kanaltorget. Välkomna!