Lär dig bli hyresvärd på en kväll

Pressmeddelande 2016-10-11

Det är många som vill bo i Göteborg. Hos Boplats kan du lära dig hur man blir hyresvärd och delar på kostnaderna för din bostad.


På torsdag den 13 oktober är det hyresvärdsskola hos Boplats. Med hjälp av vår expertpanel får du lära dig vad som gäller när du hyr ut ett rum, en del av en villa, en sommarstuga eller en lägenhet i andrahand. 

– Många känner att det är ett stort steg att börja hyra ut, men vi vill visa att det inte är så svårt! På vår informationskväll lär du dig allt du behöver veta. Sedan är det bara att börja annonsera, säger Pernilla Högfors, projektledare hos Boplats.

En panel av experter kommer svara på alla frågor som kan komma upp kring privatpersoners uthyrning. Behöver jag hyresvärdens godkännande? Skall jag sätta upp regler för den inneboende? Vad kan man ta i hyra? Vad gäller för uppsägning? 

Evenemanget är en del i ett projekt i samarbete med i Göteborgs Stad i syfte att utnyttja det befintliga fastighetsbeståndet bättre. Och det finns många som behöver bostad.

– Det finns flera tusen som vill bo i Göteborg eftersom de har fått jobb här. 20 047 registrerade på boplats är bosatta utanför Göteborgsregionen och har angivit "arbete" som skäl för flytt, säger Boplats vd Maria Meyer-Martins. 

– Dessutom har vi 900 nyanlända som fått uppehållstillstånd och som placerats i Göteborg via den nya Bosättningslagen. 

På boplats.se kan alla annonsera privatbostäder utan kostnad.


Informationskväll om att hyra ut

Medverkande: SDF Centrum, Fastighetskontoret, Störningsjouren, Bostads AB Poseidon, en jurist från Hyresgästföreningen i Göteborg, Boplats

Tid: 13 oktober, kl. 17.30–19.00

Anmälan till: rum@boplats.se 

Lokal: Boplats, Rosenlundsplatsen 1

Läs mer