Framtidens boende på Chalmers

HSB Living Lab ny500.jpg
Bild: Tengbom


HSB Living Lab erbjuder studenter och forskare att flytta in i framtidens boende på Chalmers i Göteborg. Det är första gången någonsin som forskningen, som pågår dygnet runt, flyttar in till de boende, enligt HSB. Resultatet av forskningen ska användas för att utveckla framtidens boende.

För att bo i HSB Living Lab är grundkriterierna att man är student och läser på Chalmers tekniska högskola eller Göteborgs universitet och är registrerad på Boplats. Men framförallt krävs det att man verkligen vill bo i ett levande labb. Därför kommer de 60 sökande som även uppfyller grundkriterierna, kallas till ett slags audition. Där får de information om hur det blir att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet.

Dessutom har bosparande i HSB förtur till 5 av de 23 lägenheterna. Och här har bosparare i HSB mellan 18-29 år förtur. Dessutom krävs det inte att man studerar. Dessa lägenheter söker även bosparande medlemmar i HSB på Boplats.

Varje studentlägenhet är på 47 kubik.

Vägen till inflyttning

  • 9 mars. Fram till detta datum kan man anmäla intresse till att bo i HSB Living Lab på Chalmers studentbostäder:
     hsblivinglab@chalmersstudentbostader.se

  • 9-18 mars ligger de 23 lediga lägenheterna sökbara på Boplats.

  • 26 mars. Drygt en vecka senare skickas inbjudan ut till 60 studenter som uppfyller urvalskriterierna. Kort därefter kallas till en audition där de får information om hur det är att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet.

  • 31 mars hålls audition på Chalmersområdet i Göteborg. Plats och tid kommer att meddelas de 60 sökande som uppfyller urvalskriterierna.

  • 1 juni är det inflyttning i HSB Living Lab.

Läs mer hos HSB