Göteborgarna öppnar sina hem för internationella studenter

Pressmeddelande 2016-08-23

Varje termin kommer hundratals internationella studenter till Göteborg för att läsa vid Göteborgs universitet eller på Chalmers. På onsdag och lördag ordnar Boplats de återkommande mingelträffar där studenterna får en chans att träffa privatpersoner som har rum att hyra ut.

Många studenter anländer till Göteborg med förhoppningen att det löser sig på plats. Även om Göteborgs universitet och Chalmers är noga med att förklara situationen för de antagna, är det inte alla som insett hur svårt det kan vara att hitta bostad. Boplats har sedan många år bjudit in både uthyrare och studenter till lokalen i Rosenlund. En möjlighet att träffas, komma överens och bjuda in till visning av ditt rum. Och om du vill kan du skriva kontrakt direkt på plats! Att annonsera sitt rum på boplats.se kostar ingenting. På onsdag och lördag är det alltså dags igen!

Mingelträffarna är en del i ett pågående samarbete med Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Stad Studentforum, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, SGS Studentbostäder och Chalmers Studentbostäder. Sedan 2007 har vi arbetat med att få in rum från privatpersoner till de internationella studenter som varje år kommer till staden. De som skaffar en inneboende ser det inte bara som hjälp med hyran; de lär känna någon från en annan kultur, återknyter kontakten med universitetslivet, och hjälper någon i en svår situation. 

Studentrumsmingel

  • onsdag 24 augusti kl. 18.00-20.00
  • lördag 27 augusti kl. 11.00-14.00

Boplats Göteborg, Rosenlundsplatsen 1

Läs mer