Annonseringen av rum och andrahandslägenheter upphör

│ Nyhet 2019-02-10 │ uppdaerad 2019-02-25 

Annonseringen av rum och andrahandslägenheter på boplats.se kommer att upphöra i vår. Boplats.se kommer framöver bara att ha annonser för förstahandslägenheter. 


Möjligheten att skapa nya annonser och att skicka annonser för granskning kommer att stänga i början av mars 2020. Redan publicerade annonser för rum och andrahandslägenheter kan sedan ligga ute på boplats.se i upp till två månader. Under den tiden går det att ta emot intresseanmälan från sökande. Sedan försvinner alla rum- och andrahandsannonser från boplats.se i början av maj 2020. Efter det kommer alla funktioner som rör annonsering av rum och andrahandslägenheter att stängas ner.  

I samband med att Boplats omvandlades till en bostadsförmedling beslutade Göteborgs Stad att verksamheten helt ska finansieras av köavgifter. Därmed finns det ingen finansiering för att driva tjänsten för annonseringen av rum och andrahandslägenheter. Tjänsten har sedan tidigare varit helt kostnadsfri att använda, både för annonsörer och bostadssökande. I Göteborgs Stads budget för 2020 framgår att Boplats ska få nya ägardirektiv, där uppdraget om att ha en tjänst för privatannonsering på boplats.se ska avslutas. 

Läs mer i Göteborgs Stads budget 2020

Mer information, med exakta datum för när olika funktioner för rum- och andrahandsannonser upphör, följer senare.