180 795 personer på Boplats

Pressmeddelande 2016-09-06

Antalet registrerade bostadssökande fortsätter att öka.
I slutet av augusti 2016 fanns 180 795 medlemmar hos Boplats. 

Antalet "Dagar hos Boplats" för den som fått ett kontrakt under denna period var i genomsnitt 1 517. Av de lägenheter som går i strikt rangordning, det vill säga hos allmännyttan i Göteborg, ligger genomsnittet på 1 930 dagar men varierar mellan olika primärområden. 

Nedanför återfinns statistik med antal lägenheter och genomsnittligt antal dagar för varje primärområde i Göteborg under perioden 1 januari till 31 augusti 2016.

Totalt har 4 345 kontrakt gått via Boplats från januari till och med augusti i år. Om trenden håller i sig under resten av 2016 betyder det att antalet lägenheter väntas bli färre än förra året. 

Eventuellt vägs det upp om en större mängd nyproduktion under hösten. För den som vill veta vad som är på gång presenteras planerade och nybyggda bostäder på Bonytt-mässan den 10 september i Exercishuset på Heden.

En av de vanligaste frågorna Boplats får är "Hur lång tid tar det innan jag kan få en lägenhet." Det bästa sättet att få en uppfattning om hur lång tid det kan ta är att logga in och titta på de bostäder som man har sökt tidigare under året. Under "Mina sidor / Sökta Bostäder" kan man se hur många Dagar hos Boplats den hade som fick kontraktet på de lägenheter som man har sökt. Då ser man hur många dagar som krävdes för just den lägenheten. Detta gäller bara för de lägenheter som går enligt rangordning.

Se även kartorna över statsdelsnämndsområden för överblick av statistik och tidigare års siffror.

pimar-allman.jpg
pimar-alla.jpg