500 fler internationella studenter behöver rum inför höstterminen

Pressmeddelande 2015-08-26

Varje termin strömmar internationella studenter till Göteborg för att läsa vid Göteborgs universitet eller på Chalmers, och i år är det cirka 500 fler än 2014. Idag ordnar Boplats sin återkommande mingelträff där nyanlända studenter träffar privatpersoner med rum att hyra.


Många internationella studenter som anländer till Göteborg kommer med förhoppningen att det löser sig på plats. Även om Göteborgs universitet och Chalmers är noga med att förklara situationen för de antagna, är det inte alla som insett hur svårt det kan vara att hitta bostad. Boplats har bjudit in både uthyrare och studenter till lokalen i Rosenlund, idag, onsdag, klockan 18-20. En möjlighet att träffas, komma överens och skriva kontrakt på plats! 

Mingelträffarna är en del i ett pågående samarbete med Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Stad Studentforum, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, SGS Studentbostäder och Chalmers Studentbostäder. Sedan 2007 har vi arbetat med att få in rum från privatpersoner till de internationella studenter som varje år kommer till staden. De som skaffar en inneboende ser det inte bara som hjälp med hyran; de lär känna någon från en annan kultur, återknyter kontakten med universitetslivet, och hjälper någon i en svår situation. 

Studentrumsmingel

När: onsdag 26 augusti kl. 18.00-20.00

Var: Boplats Göteborg, Rosenlundsplatsen 1

Annonsera: Gör en annons för ditt rum utan kostnad på nya.boplats.se

Kontakta studentrumskoordinatorerna: rum@boplats.se