Hyr ut ett rum och hjälp en internationell student 


Pressmeddelande 2014-08-19

Höstterminen är i antågande och nu strömmar internationella studenter till Göteborg för att läsa på Chalmers eller Göteborgs universitet. Men att hitta bostad samma vecka som terminsstart är svårt. En enkätstudie med 500 svar från internationella studenter, visar att nästan hälften av dem fortfarande behöver någonstans att bo.


Precis som förra året har Boplats Göteborg i år anställt två personer som skall hjälpa studenter att hitta boende. Att hyra ut till en internationell student fyller en viktig funktion och är uppskattat av både studenter och göteborgare. Enligt undersökningen är den näst vanligaste boendeformen för internationella studenter att vara inneboende.

Många anländer med förhoppningen att boende löser sig på plats. Nästa vecka kommer många av dem till Göteborg, och vi behöver fler rum! Därför bjuder Boplats in till informationskväll, nu på torsdag klockan 18.00. Alla som funderar på att hyra ut ett rum är varmt välkomna.

För de som hyr ut rum är det en möjlighet att lära känna någon från en annan kultur, återknyta kontakt med universitetslivet och kunna hjälpa unga människor på väg ut i livet. Många studenter ser fram emot att lära känna en svensk familj, lära sig om språket och kulturen. Att kunna ta emot internationella studenter är väldigt viktigt för utvecklingen av Göteborg som stad och region.

Informationskväll

  • När: torsdag 21 augusti kl. 18.00

  • Var: Boplats Göteborg, Rosenlundsplatsen 1 

  • Anmäl dig via: studentrum@boplats.se

  • Telefon: 031-106 260/61 (mån-tors 8.30-16.30)

Vår inbjudna jurist reder ut hyresregler och kontrakt, representanter från Chalmers och Göteborgs universitet informerar, privata värdar och internationella studenter delar med sig av vad sina erfarenheter. Vi kommer också att informera om våra mingelträffar med inbjudna internationella studenter. Hyreskontrakt på engelska och svenska finns att ta med sig hem.

Projektet

Projektet med att skaffa rum till de internationella studenterna syftar till att Göteborg skall vara en del av den globala universitetsmarknaden och är ett sedan 2007 pågående samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Göteborg Stad Studentforum, SGS Studentbostäder, Chalmers Studentbostäder, Göteborgs Förenade Studentkårer, Familjebostäder i Göteborg AB och Boplats Göteborg AB. 

För ytterligare information kontakta

Mats Ekblad, informatör
mats.ekblad@boplats.se / 031-100 254 / 0733-18 53 03

Maria Meyer Martins, vd
Mobil: 031-100 251 / Mobil: 0707 - 83 33 73

Mirjam Hultin & Moa Frödin Gruneau, studentrumskoordinatorer
031-106-260/261