Continue to the page
Close

Just nu har vi flera nybyggda lägenheter för dig över 70 år att söka på boplats.se. Flera av dem ligger på Hisningen och har inflyttning från och med sommaren 2021.

| Nyhet 2021-01-07 |

Trygghetslägenheter är vanliga lägenheter anpassade för att förenkla vardagen, där en i hushållet ska vara över 70 år. Lägenheterna finns att söka i Tuve, Rambergsstaden och vid Selma Lagerlöfs torg.

Selma Lagerlöfs torg

Trygghetsbostäderna vid Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa är fullt utrustade, har balkong och det finns möjlighet att hyra garageplats. Huset har två gemensamhetslokaler för både lugnare umgänge och planerade sammankomster. Personal finns för gemensamma aktiviteter samt möjlighet till städning och matinköp.

Rambergsstaden

I trygghetslägenheterna i Rambergsstaden ges möjlighet att bo självständigt och med likasinnade som grannar. I gemenskapslokalen finns en trygghetsvärd ett antal timmar varje vardag som håller i aktiviteter. Bland de särskilda anpassningarna ingår spisvakt, digitalt tittöga och förberedelser för trygghetslarm. Parkeringsplats kan erbjudas i en separat kö.

Tuve

Trygghetsboendet i Tuve är byggt för att skapa gemenskap mellan de som bor i fastigheten. Det finnas en samlingslokal där aktiviteter kommer att genomföras kontinuerligt. Den 1 juni 2021 planeras första etappen av det nya kvarteret på Gunnestorpsvägen att stå klart i ett område med närhet till natur och grönska, buss samt mataffärer.

» Se vad som finns att söka just nu.

» Läs mer om vad ett Trygghetsboende är.

selmalagerlofstorg.jpg
Illustration av lägenheterna vid Selma Lagerlöfs torg.