Continue to the page
Close

│ Nyheter 2019-05-24 │ Uppdaterad 2019-06-03 

Från och med den 1 juli 2019 kostar det 200 kronor om året att samla ködagar på boplats.se. Här kan du läsa mer om vad det innebär.


 

Vem ska betala 200 kr? 

Du som får en ny avi för årsavgift från och med 1 juli 2019 ska betala 200 kr. Den nya avgiften gäller även alla som registrerar sig, eller börjar betala avgiften, från och med den 1 juli 2019  

Hur vet jag om jag ska betala 200 kr? 

När din nästa avi finns tillgänglig på mina sidor kommer du att se vilken summa du ska betala. Du kan se din avi ungefär en månad innan du ska förnya ditt medlemskap.

Jag har redan betalat, ska jag betala igen den 1 juli?

Om du redan har betalat avgiften för det här året så ska du inte betala igen. Din betalning är giltig för 1 år, precis som vanligt. Det är alltså inte någon tilläggsavgift för de som redan har betalat.  När det är dags för dig att betala nästa gång ska du betala den nya avgiften på 200 kr. Då kommer du att hitta en ny avi på Mina Sidor / Betalning, med summan 200 kr.  Den nya avgiften på 200 kr gäller för nya avier som har sista betalningsdag efter 2019-07-01. Logga in på Mina Sidor / Betalning för att se för vilken period du har betalat. Om du har en ny, obetald avi kan du klicka på ”Visa Avi” för att se hur mycket du ska betala. 

Vad händer om jag betalar fel summa?

Om du har betalat för lite riskerar du att bli av med dina ködagar. Skapa ett kundärende på Boplats.se så får du hjälp att rätta din betalning.

Varför höjs avgiften till 200 kr? 

Kommunfullmäktige beslutade den 23 maj att avgiften för Boplats ska höjas. Anledningen är att Boplats börjar fungera som en bostadsförmedling från den 1 september 2019. Boplats kommer då ta över vissa arbetsuppgifter från hyresvärdarna som publicerar lägenheter på boplats.se. De ökade kostnaderna beror framför allt på att Boplats anställer ny personal för att hantera de nya arbetsuppgifterna, och att Boplats verksamhet inte längre kommer att få ägarbidrag, utan ska finansieras helt av avgifter.

Vad innebär det för mig som bostadssökande att Boplats blir en bostadsförmedling den 1 september?

Alla hyresvärdar som publicerar lägenheter på boplats.se efter den 1 september kommer att rangordna ansökningar efter kötid. 

Varför höjs avgiften innan Boplats fungerar som en bostadsförmedling? 

Boplats utökade uppdrag som förmedling kräver både ny personal och utveckling av IT-systemet och webbsidan. Kostnaderna måste därför finansieras så snart som möjligt.