Continue to the page
Close

│ Pressmeddelande 2019-09-01 │

Från och med den 1 september 2019 fungerar Boplats Göteborg som en bostadsförmedling. 


Det innebär att Boplats tar över vissa arbetsuppgifter som tidigare utförts av de hyresvärdar som publicerar lägenheter på boplats.se. Det innebär också att alla ansökningar på lägenheter på boplats.se kommer att rangordnas efter de sökandes kötid. 

Som bostadssökande behöver du inte göra något särskilt. Den stora skillnaden är att du kan se hur du ligger till på alla lägenheter. För hyresvärdarna innebär det en minskad arbetsbörda då Boplats personal sköter all förmedling fram till kontraktsskrivning. 

Alla allmännyttiga lägenheter i Göteborg skall fortsatt förmedlas via boplats.se, men även andra hyresvärdar inom pendlingsavstånd från Göteborg är välkomna att använda sig av Boplats. Kommunala så väl som privata.

− Vårt uppdrag är att se till att alla villkor för att få hyra en lägenhet är tydligt angivna, och om hyresvärden inte godkänner en sökande så skall hen få en tydlig förklaring om varför, säger Boplats vd Maria Meyer-Martins.

− Även om Boplats är en bostadsförmedling skall vi inte arbeta med förtur eller behovsprövning. De villkor som gäller för att kunna få en lägenhet bestäms fortfarande av hyresvärdarna. 

− Hyresvärdar som publicerar lägenheter på boplats.se får inte bara en uthyrningstjänst, de får också del av vår kundservice som hjälper bostadssökande digitalt, via telefon och med besök i lokalen i Rosenlund.

− De visar också öppet vad som gäller för att få hyra deras lägenheter, att de arbetar med likabehandling och inte diskriminerar någon.

Presskontakt