Continue to the page
Close

Från och med 1 september gäller en ny uthyrningspolicy för Göteborgs Stads hyresvärdar. Den gäller för alla hyreslägenheter inom Framtidenkoncernens bolag - Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon. 

| Nyheter 2020-09-01 | 

En viktig förändring gäller medsökande. Sökande och medsökande skall enligt hyrespolicyn vara gifta eller samboende med äktenskapsliknande samlevnad där båda ska bo långsiktigt i lägenheten. Både sökande och medsökande ska båda uppfylla samtliga krav i annonsen. Om du har en godkänd medsökande kan ni stå gemensamt på hyreskontraktet.

Se gärna över din profil och kontrollera om du har en medsökande. Om du skall bo med någon som inte uppfyller dessa krav, till exempel ett barn eller en äldre släkting, skall du istället lägga till den personen under rubriken hushåll i min profil

För alla sökande och medsökande gäller även följande

  • Du måste kunna styrka att nuvarande boende avvecklas och visa på ett behov av permanent boende. Du måste även folkbokföra dig i lägenheten.

  • Du får inte ha betalningsanmärkning avseende boende under de senaste 24 månaderna. Andra anmärkningar har inte längre betydelse. 

  • Du får inte ha konstaterad störning av allvarligare slag de senaste 12 månaderna 

Högsta antalet personer som kan bo i lägenheten är som följer: 3 personer för 1 rum och kök, 4 personer för 2 rum och kök, 6 personer för 3 rum och kök, 8 personer för 4 rum och kök, 10 personer för 5 rum och kök.

Profilboenden och utvecklingsområden

Bolagen kommer fortsatt att ha så kallade profilboenden med särskilda villkor som gemenskapsboende, trygghetsboende och studentboende. I utvecklingsområden med särskilda uthyrningsregler prioriteras förvärvsinkomsttagare till som högst 80 procent av lägenheterna.

Läs hela policyn hos Framtiden AB


Följ oss på facebook och ta del av Boplats nyheter och söktips. 

logotyp Facebook

Prenumerera på nyheter och tips från Boplats och samarbetspartners via e-post. Du markerar att du vill ha nyhetsprevet på Mina Sidor.