Continue to the page
Close

Den första september 2022 fyller Boplats Göteborg tre år som bostadsförmedling. Boplats vd, Maria Meyer Martins, ser det som ett bra tillfälle att gå vidare.

| PRESSMEDDELANDE 2022-08-31 |

- Sedan starten har vi förmedlat cirka 19 500 lägenheter och svarat på 121.307 frågor från bostadssökande, säger Maria Meyer Martins.

- Pandemin är förhoppningsvis över, vårt kontor är helt ombyggt och nästa vecka öppnar vi vår nyrenoverade kundmottagning igen. Därmed ser jag det som ett lämpligt tillfälle att lämna över till någon annan att driva Boplats vidare. 

Maria Meyer Martins har arbetat på Boplats sedan 2001 då Boplats fungerade som en marknadsplats, utan vare sig IT-system eller ködagar. Bostadskön uppstod när Boplats första riktiga IT-system lanserades den 1 september 2004. 

- Marias mångåriga erfarenhet blir svår att ersätta. Hon är mycket uppskattad av personal och bolagsledning. Vi önskar henne ett stort lycka till med de utmaningar hon tar sig an härnäst, säger Åsa Grüner Hartzell, ordförande för Boplats Göteborg.

 Maria Meyer-Martins slutar sin tjänst i mitten av december.

Boplats Göteborg har fungerat som en bostadsförmedling från och med den 1 september 2019. Det innebär att alla ansökningar på lägenheter på boplats.se rangordnas efter de sökandes kötid och att verksamheten helt finansieras av avgiften. Boplats sköter förmedlingen av lägenheterna enligt kötid, men hyresvärdarna bestämmer kriterierna för vem som får hyra.

Från och med den 6 september kommer Boplats kundmottagning vara öppen för besök varje tisdag och torsdag kl 13 - 16.