Continue to the page
Close

│ Pressmeddelande 2019-04-17 │

Boplats Göteborg kommer att hantera uthyrningen av nyproducerade hyresrätter i området Nya resecentrum i Kungälv. Inflyttning börjar i juli och pågår till slutet av september 2019. Kontraktsskrivning på de första lägenheterna är redan i full gång. 


– Att en stor aktör som Ikano Bostad väljer att använda Boplats för uthyrning i Kungälv är lovande för alla som söker bostad inom pendlingsområdet kring Göteborg, säger Maria Meyer-Martins, vd för Boplats Göteborg. 

– Enligt de nya direktiv Boplats fått från Göteborgs Stad är det precis så här vi skall verka för att knyta ihop den regionala bostadsmarknaden med arbetsmarknaden 

Som namnet antyder ligger husen i kvarteret Korpen i anslutning till expressbussar, där en resa till Göteborg eller Stenungssund går på under halvtimman. De 89 hyresrätterna på 1 till 5 rum och kök har alla balkong eller uteplats. Fiber, förråd, cykelparkering och medlemskap i bilpool ingår.

– Intresset har varit stort för lägenheterna och de som erbjudits kontrakt har varit väldigt nöjda, säger Pernilla Högfors som ansvarar för uthyrning av nyproduktion hos Boplats. Det är roligt att våra bostadsökande får möjlighet att söka dessa lägenheter.

– Att hitta rätt hyresgäst till många nyproducerade lägenheter på en gång är inte så lätt, trots den rådande bostadsbristen. Men tack vare att vi har så många bostadssökande på boplats.se blir det värdefullt för ett bolag som Ikano Bostad att använda oss. Att uthyrningen sker efter kötid har fördelen att den som skriver kontrakt visar att den tänkt igenom sitt val av bostad; att de verkligen vill bo här! 

Läs mer i om lägenheterna i broschyren "Nya Resecentrum" (pdf).

Du som är registrerad på boplats.se kan göra en bevakning på "Kungälv" och "Nyproduktion" för att få veta när lägenheterna publiceras.

Presskontakt