Continue to the page
Close

boplats_medlemskampanj_fb2.jpg

| 2018-03-05 |

Det kan ta många år att få en hyresrätt. Vänta inte med att gå med på boplats.se.


Om du registrerar dig först när du vill byta bostad måste du vara beredd på att få vänta många år. Därför är det värt att registrera sig nu, även om du inte vet när, eller vad du, kommer att behöva i framtiden. Se din registrering som ytterligare en valmöjlighet för att hitta ett bra boende på lång sikt.

Tänk på att registreringen alltid är personlig, du kan inte ge dagar till dina barn eller en partner; den som vill ha en möjlighet att få en hyresrätt måste vara registrerad själv och samla dagar. 

Nyproduktion

Som registrerad på boplats kommer du kunna söka bland många nyproducerade lägenheter under kommande år. Framtiden Byggutveckling, som är Göteborgs Stads byggbolag och står för all nyproduktion av hyresrätter för allmännyttan, planerar att starta 18 projekt och genomföra 20 entreprenadupphandlingar bara under 2018. Bostäderna kommer att förvaltas av Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder och hyras ut via boplats.se.

Boplats får även in många nyproducerade lägenheter från privata fastighetsbolag, som när de får marktilldelning av Göteborgs Stad, avtalar att publicera lägenheterna på boplats.se. Fram till 2021 skall Göteborgs stad bygga mer än 7000 lägenheter utanför det ordinarie byggandet. 

Under 2017 uppgick antalet nyproducerade lägenheter på boplats till 919, jämfört med 507 under 2016. På grund av att hyrorna är högre på nyproducerade lägenheter är konkurrensen om dessa mycket mindre. Genomsnittet av antal sökande per nyproducerad lägenhet var 285 för 2017. Detta kan jämföras med att genomsnittet för alla lägenheter i Göteborg, som publicerades, var 1.229 sökande. 

På vår årligt återkommande nyproduktionsmässa Bonytt får du reda på vad som byggs, inte bara i Göteborg, utan hela regionen; även bostadsrätter och äganderätter. 

Senior- och trygghetslägenheter

När villan är för stor eller lägenheten har för många trappor vill många flytta till något som är mer tillgängligt. Men även dessa bostäder kräver att du har samlat Dagar hos Boplats, även om inte alla har möjlighet att söka. 2017 publicerades 68 lägenheter för dig över 55 år med i genomsnitt 163 sökande och 167 lägenheter med krav på ålder över 70 som i genomsnitt hade 26 sökande på varje.