Continue to the page
Close

| Pressmeddelande | 2018-08-28 |

Boplats behöver fler rum att hyra till alla internationella studenter som kommer till Göteborg.

Just nu finns det ett hundratal internationella studenter på plats som skall läsa på Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola och som snabbt behöver bostad.

På torsdag och lördag ordnar Boplats mingel för inbjudna studenter och göteborgare som vill hyra ut. Rum, en lägenhet eller ett helt hus, allt inom 45 minuters pendling från Göteborg är av intresse.

Alla som har något att hyra ut är välkomna till träffen och får en möjlighet att träffa studenterna och boka tid för en visning, eller skriva kontrakt redan på plats. Du annonserar utan kostnad på boplats.se. Vi har hyreskontrakt på engelska och svenska, färdiga att fylla i.

Då det är begränsat med plats, är det viktigt att du anmäler dig och skriver vilken eller vilka dagar du vill komma! 

Mingelträffarna är en del i ett pågående samarbete med Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Stad Studentforum och GFS - Göteborgs Förenade Studentkårer. Sedan 2007 har vi arbetat med att få in rum från privatpersoner till de internationella studenter som varje år kommer till staden. De som skaffar en inneboende ser det inte bara som hjälp med hyran; de lär känna någon från en annan kultur, återknyter kontakten med universitetslivet, och hjälper någon i en svår situation.

Mingelträffen

Tid: torsdag 30 augusti 18-20 / lördag 1 september 11-14

Plats: Boplats, Rosenlundsplatsen 1

Anmälanevenemang@boplats.se

Läs mer