Continue to the page
Close

Boplats webbplats är nu anpassad för att användas från mobiltelefoner. Vissa saker fungerar därför på ett nytt sätt. Läs mer om förändringarna här.

│ Nyheter 2020-04-02 │

Som du säkert ser har boplats.se fått nytt utseende. Eftersom de flesta besöker boplats.se från mobiltelefon idag utgår vi nu från mobilstorlek när vi utvecklar webbplatsen. Boplats nya webbplats är byggd för att fungera väl för mobiltelefoner och surfplattor. 

Webbplatsen finns i två versioner. En i mobilstorlek och en i datorstorlek. Om du går in på boplats.se från en liten skärm visas mobilversionen automatiskt.

Eftersom vi vill att mobilversionen ska vara lättanvänd har vi ändrat på hur vissa delar ser ut och fungerar. På den nya webbplatsen ska det vara enkelt att göra rätt, och du ska få en rättvisande bild av dina chanser och möjligheter att få en lägenhet.

Utvecklingsarbetet med den nya webbplatsen kommer att pågå under hela 2020 och vi kommer att förbättra funktioner allt eftersom.

Här följer några av de stora förändringarna

Vi har en ny meny

Under Sök bostad hittar du alla publicerade annonser för lägenheter. Information om hur Boplats fungerar och information till särskilda målgrupper (t.ex. information om seniorboenden) hittar du under Tips och hjälp. Under Kontakta oss hittar du svar på vanliga frågor och kontaktuppgifter till Boplats kundsupport.

När du besöker boplats.se från en mobiltelefon kommer menyn att vara hopfälld till en "hamburgare" - klicka på de tre strecken uppe i högra hörnet för att fälla ut menyn och se menyvalen. 

Sök bostad

När du klickar på ”Sök Bostad” kan du se alla lägenhetsannonser som är publicerade just nu. Sök fram lägenheter som kan passa dig genom att välja kommun, maxgräns för hyra och minsta antal rum du söker. Du kan även klicka i rutan ”Bara boenden där jag uppfyller villkoren”. Klicka på ”Sök” för att få fram dessa annonser.

Du kan sedan filtrera din sökning ännu mer genom att klicka på "Sökfilter". Då kan du även välja område, typ av lägenhet (t.ex. seniorboende, student, korttidskontrakt eller nyproduktion), och extra tillval som hiss. Klicka på ”Filtrera” för att applicera sökfiltret. 

Bevakningar

Du hittar dina bevakningar under Mina Sidor, eller genom att klicka på "Se alla" under "Min aktivitet" längs upp på sidan. Dina gamla bevakningar finns kvar, men har fått nya namn. Bevakningarna är nu namngivna efter vad  bevakningen innehåller. Om du till exempel har skapat en bevakning för Angered, så kommer bevakningen automatiskt att heta Angered. Du måste vara inloggad för att se dina bevakningar.

Vi har förenklat bevakningsskaparen, med lite mindre detaljerade val. Tanken bakom detta är dels att det ska vara lättare att skapa en bevakning - det görs stegvis och mer guidat. Och dels att chansen att du får träffar på din bevakning ska öka. Syftet med en bevakning är att få information om vilka lägenheter som kommer ut på boplats.se. Genom att göra bevakningar som är något mindre detaljerade får man fler träffar och en bättre bild av vilka lägenheter som finns och blir lediga.

Om du vill göra en ny bevakning måste du vara inloggad. Klicka på "Skapa bevakning" under "Sök bostad" eller gör en bevakning från Mina Sidor . Följ instruktionerna. Din bevakning namnges automatiskt. Du kan bara göra vissa val för varje bevakning, till exempel kan du i varje bevakning bara välja ett av de 10 områden som finns att välja på i Göteborg. Vill du bevaka fler områden så gör du helt enkelt en bevakning till. Även om du har flera bevakningar kommer du bara få ett (1) samlat e-postmeddelande som innehåller träffar från alla dina bevakningar.

Betala 

När du ska betala din årsavgift och har fått en ny avi, kan du se all betalningsinformation i mobilstorlek på Mina Sidor / Betalning. För att kunna skriva ut din avi, eller se kvitton på dina tidigare betalningar, måste du gå in på en datorskärm.

Rum

För att kunna se dina ansökningar till rum på ett bra sätt måste du gå in på en datorskärm.