Continue to the page
Close

Öckerö Fastigheter kommer att förmedla sina lägenheter via boplats.se. Från och med den 1 juni hanteras den allmännyttiga bostadskön av Boplats Göteborg.

| Nyhet 2021-03-30 | Uppdaterad 2021-09-09 |

Öckerö Fastigheter förlänger tiden som köande har möjlighet att registrera sig på Boplats och fortfarande få behålla sina ködagar. Sista registreringsdatum är den 15 december 2021.

Flytten till Boplats ger en mer rättvis och effektiv uthyrningsprocess, enligt Öckerö Fastigheter. Sökande behöver inte längre känna sig tvingade att ta en lägenhet när de kommer fram i kön utan kommer själva kunna söka de lägenheter de är intresserad av. Alla i kommunens bostadskö och den interna byteskön kan tillgodoräkna sig ködagarna från Öckerö Fastigheter. De får större valmöjlighet med önskemål som maxhyra och boarea och kommer kunna få bevakning via epost när intressanta lägenheter dyker upp. Dessutom kommer bostadsökande kunna få hjälp av Boplats kundtjänst.

Kötiden är kopplad till personnummer och den som skapar ett konto på boplats.se kommer automatiskt att se både sina ködagar hos Boplats och ködagarna från Öckerö Fastigheter.

– Efter många års letande efter den bästa platsen att annonsera och hantera vår bostadskö så är vi idag väldigt glada över att fått till en lösning med Boplats som har en väl etablerad marknadsplats. Flytten av vår bostadskö har gått smidigt och personalen hos Boplats har varit väldigt tillmötesgående. Vi ser fram emot ett långt och bra samarbete med Boplats, säger Johan Berglund, Service & utvecklingschef Öckerö Fastigheter.


Christian Lyckemark, Uthyrning/Bostadsförvaltning och Johan Berglund, Service & utvecklingschef hos Öckerö Fastigheter välkomnades till Boplats med en blomma.

Allmännyttiga fastighetsbolaget Öckerö Fastigheter har runt 400 lägenheter på sju olika öar i skärgårdskommunen utanför Göteborg. Många av hyreslägenheterna har en unik egnahemskaraktär i skärgårdsmiljö. Från första juni kommer lediga lägenheter hos Öckerö Fastigheter att annonseras hos Boplats.

I första hand kommer lägenheten erbjudas till den som har sökt lägenheten, som uppfyller hyresvärdens villkor och har längst kötid hos Öckerö Fastigheter. Om ingen av de sökande har kötid hos Öckerö Fastigheter, kommer lägenheten istället att erbjudas till den sökande som har flest ködagar hos Boplats.

Kontot på boplats.se måste skapas senast den 31 augusti 2021 Sista registreringsdatum är den 15 december 2021 för att kötiden hos Öckerö Fastigheter skall kunna tillgodoräknas.

» Läs mer hos Öckerö Fastigheter 


Boplats är en bostadsförmedling för dig som letar hyresrätt inom pendlingsavstånd till Göteborg. Boplats förmedlar kommunala och privata hyreslägenheter utan kostnad för hyresvärden. Boplats Göteborg AB ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. 


 

Följ oss på facebook och ta del av Boplats nyheter och söktips. 

logotyp Facebook