Continue to the page
Close

IMG_2047.jpg

2018-03-19 |

Precis innan stadsgränsen till Mölndal, i Göteborg Södra centrum, bygger Stig Hedlund Fastigheter 266 hyresrätter. Snart läggs de 68 första ut på Boplats. I november är det inflyttning.


Det började med att Hedlundgruppen, som är nordens ledande aktör inom säsongsdekoration, skulle samordna lager och logistik till en enda plats i Sverige. Förut hade man haft lager på tre olika platser i landet – nu, 2012, var det bestämt att nya lokaler i Tuve skulle ta hand alltihop. Det innebar att de stora lagerlokalerna bakom Hedlundgruppens kontor på Mölndalsvägen 95 i Krokslätt skulle rivas. Så vad kunde man bygga här istället? Bostäder förstås. 

– När vi fick möjlighet att på egen mark både tillgodose kommunens behov av hyreslägenheter samt tillföra hyresbostäder i vår egen fastighetsportfölj, så tog vi givetvis den chansen. 2014 började vi detaljplaneringen tillsammans med stadsbyggnadskontoret. Detaljplanen vann laga kraft under sommaren 2016 och strax därefter startade byggnationen, säger vd Claes Salomonsson.

För Stig Hedlund Fastigheter innebär det att bolagets lägenhetsbestånd ökar med nästan 100 procent – från 330 till 596 lägenheter. 

Så vad är det då för typ av bostäder som byggs?

– Det blir allt från ettor till fyror med fokus på små och effektiva lägenheter. Vi bygger 25 % ettor, 50 % tvåor och 25 % treor och fyror.

IMG_2029.jpg

Interiör från visningslägenhet.

De 266 lägenheterna kommer att rymmas i fyra stycken 6 - 8 våningar höga lamellhus som placeras i en ”stadsmässig kvartersbildning” runt en skyddad innegård. På innergården uppförs två gårdshus med tvättstugor och cykelförråd.

– Det blir helkaklade badrum, kök som är förberedda för diskmaskin, parkettgolv i alla rum samt balkong eller uteplats för de allra flesta bostäder.

– Som hyresgäst får man nytt och modernt och hamnar i en stadsdel som är under utveckling.

IMG_0997.jpg

Claes Salomonsson

Stig Hedlund Fastigheter är bara en av flera byggherrar som har pågående byggnationer och planprojekt i området. JM bygger bostadsrätter, Skanska likaså. Det blir en helt ny stadsdel med blandade verksamheter och upplåtelseformer i Göteborg Södra Centrum. 

Alla 266 lägenheterna på Alriks torg kommer att läggas ut på boplats.se – de första 68 lägenheterna nu i veckan.

 – Resten kommer att läggas ut under hösten. I november är det, som sagts ovan, planerad inflyttning i det första huset, sedan följer de andra tre husen succesivt. Hela beståndet beräknas vara inflyttat under första kvartalet 2019, säger Claes Salomonsson.

Mer info hittar fortlöpande du på Stig Hedlund Fastigheters webbplats

IMG_2037.jpg