Continue to the page
Close

På boplats.se hittar du studentlägenheter från Göteborgs kommunala hyresvärdar och flera privata hyresvärdar. Om du får en studentlägenhet via oss behåller du oftast din kötid.

| Nyheter 2020-07-10 |

Har du precis blivit antagen till universitetsstudier? Stort grattis! Då kan du söka studentlägenhet på boplats.se. Studentlägenheter är främst till för dig som studerar på högskola eller universitet men ibland kan hyresvärden hyra ut till studerande även på andra utbildningar som YH och gymnasieskola. Du ser vilka villkor som gäller i varje annons. 

Så söker du studentlägenheter på boplats.se

För att kunna söka studentlägenheter på boplats.se måste du först skapa ett konto, samla ködagar genom att betala årsavgiften och ha fyllt i din profil på Mina sidor. Det kostar 200 kr per år att samla ködagar på boplats.se.

» Registrera dig här.

Registrera dig i god tid

Studentlägenheterna rangordnas efter kötid. Det innebär att den som har flest ködagar samlade blir erbjuden kontrakt först. Därför är det alltid bra att ställa sig i bostadskö så tidigt som möjligt för att öka dina chanser. Du som är 17 år eller äldre kan registrera dig på boplats.se.

» Här kan du se lediga studentlägenheter just nu.

Du behåller din kötid

De flesta studentlägenheter hyrs ut som korttidskontrakt. Det betyder att du måste flytta från lägenheten när du har studerat färdigt. I dessa fall får du behålla dina ködagar på boplats.se som du kan använda för att söka andra lägenheter i framtiden. Det finns undantag, så läs varje annons noga för att se vad som gäller.

Andra vägar till en studentbostad

Du som ska studera på Chalmers eller Göteborgs universitet kan också registrera dig på Chalmers studentbostäder och SGS studentbostäder. Du kan registrera dig från det året du fyller 17 år. 

» Här kan du hitta fler söktips för dig som är ung bostadssökande.