Continue to the page
Close

| Pressmeddelande | 2019-08-19 |

Internationella studenter som skall läsa på Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola i höst är nu på väg till Göteborg. Många av dem behöver snabbt en bostad!


- Vi har haft kontakt med ett 70-tal studenter som sagt att de inte har någonstans att bo. De flesta tänker ändå komma hit, påbörja sina studier och leta efter bostad när de är i Göteborg, säger Joakim Jangrell som är studentrumskoordinator på Boplats. 

- Och flera av de 500 internationella studenter som vi vet skall läsa på Chalmers eller Göteborgs universitet har vi inte hört något ifrån, så det kan handla om flera hundra som letar bostad till terminsstarten!

För att ge stöd åt de som skall börja hyra ut håller Boplats en informationskväll om hur det går till. En inbjuden jurist reder ut frågor om regler och kontrakt, Chalmers och Göteborgs universitet berättar om studenterna, och privata hyresvärdar och studenter berättar om hur det är att ha, och att vara, inneboende.

- Vi behöver fler som annonserar ut rum! Vi får dagliga mail och samtal från studenter som skall påbörja sin termin snart och ännu inte lyckats hitta ett rum, säger Joakim. 

- Många uthyrare frågar om det verkligen finns intresse från studenter att hyra av just dem, och jag tror inte jag sagt nej till den frågan en enda gång. Det har varit jättesvårt att hitta bostäder åt par och familjer som söker en hel lägenhet snarare än ett rum, men alla typer av bostäder är lika intressanta. 

Informationskvällen och studentrumskoordinatorerna är en del i ett pågående samarbete med Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Stad Studentforum och GFS - Göteborgs Förenade Studentkårer. Sedan 2007 har arbetet pågått med att få in rum från privatpersoner till de internationella studenter som varje år kommer till staden. De som hyr ut till en inneboende ser det inte bara som hjälp med hyran; de lär känna någon från en annan kultur, återknyter kontakten med universitetslivet, och hjälper någon i en svår situation.

Boplats Informationskväll om att hyra ut rum

Tid: torsdagen den 22 augusti kl 18.00-19.30

Plats: Boplats, Rosenlundsplatsen 1

Anmälanevenemang@boplats.se

Då det är begränsat med plats, är det viktigt att du anmäler dig! 

Du kan även kontakta våra studentrumskoordinatorer. De svarar på dina frågor och hjälper till med annonsering på vår webbplats.


Boplats Göteborg AB ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Presskontakt / Om Boplats