Säkerhet

Höjd säkerhet / Skapa lösenordGlömt lösenord 


Boplats höjer säkerheten

Boplats inför i juni 2018 lösenordshantering med mycket stor säkerhet. Ditt konto är värdefullt och vi vill inte att bedragare skall kunna kapa ditt konto eller komma åt din information.

Detta gäller från början alla som registrerar sig eller byter lösenord. Alla som redan har ett lösenord kommer även att kontrolleras under sommaren 2018, vilket sker vid inloggning, några medlemmar åt gången. Om det i kontrollen visar sig att det lösenord du använder är osäkert kommer du att uppmanas att byta till ett säkert när du loggar in. 

Om du misstänker att någon har fått reda på ditt lösenord skall du byta till ett nytt. Det gör du här.


Säkra lösenord på boplats.se

  • Lösenord måste innehålla minst 10 tecken. (Det kan innehålla siffror, stora och små bokstäver, symboler)

  • Lösenord måste även vara säkra i meningen att de inte är läckta på internet. När du anger ett lösenord kontrollerar vi att det inte har spridits i någon stor dataläcka. Som du kanske sett i nyheterna händer det ibland att lösenord blir stulna från någon webbplats eller tjänst och publiceras på internet. Det behöver inte vara just ditt lösenord som har stulits, men många använder likadana enkla lösenord som till exempel "123456" eller "password1". Dessa läckta lösenord är mycket osäkra och godkänns därför inte av Boplats, även om de har fler än 10 teckan.

Ett bra sätt att skapa ett lösenord är att använda flera ord som bildar en kort mening:

annacyklarhem

Du kan också använda ord med nummer i mitten:

vattenme3958lon

 

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

  • Du skaffar ett nytt lösenord via den här sidan. Fyll i ditt personnummer eller den e-postadress som finns på ditt konto. Detta kräver att din e-postadress är verifierad.

  • Du kan även ringa 0900-10 00 250 så skickar vi ett nytt lösenord till din folkbokföringsadress. Telefonen har öppet 08.30-12.00, måndag - torsdag. Observera att samtalet kostar 35 kr. Från utlandet ring: +46 900 10 00 250

  • Du kan även besöka oss. Ta med dig giltig legitimation så hjälper personalen dig att byta lösenord. Du hittar våra öppettider här. Du kan endast byta lösenord för ditt eget konto.