Säkerhet

Höjd säkerhet / Skapa lösenordGlömt lösenord 


 

Säkra lösenord på boplats.se

  • Lösenord måste innehålla minst 10 tecken. (Det kan innehålla siffror, stora och små bokstäver, symboler)

  • Lösenord måste även vara säkra i meningen att de inte är läckta på internet. När du anger ett lösenord kontrollerar vi att det inte har spridits i någon stor dataläcka. Som du kanske sett i nyheterna händer det ibland att lösenord blir stulna från någon webbplats eller tjänst och publiceras på internet. Det behöver inte vara just ditt lösenord som har stulits, men många använder likadana enkla lösenord som till exempel "123456" eller "password1". Dessa läckta lösenord är mycket osäkra och godkänns därför inte av Boplats, även om de har fler än 10 teckan.

Ett bra sätt att skapa ett lösenord är att använda flera ord som bildar en kort mening:

annacyklarhem

Du kan också använda ord med nummer i mitten:

vattenme3958lon 

Boplats införde i juni 2018 krav på lösenord med mycket stor säkerhet. Om det i kontrollen vid inloggning visar sig att det lösenord du använder är osäkert kommer du att uppmanas att byta till ett säkert när du loggar in. Ditt konto är värdefullt och vi vill inte att bedragare skall kunna kapa ditt konto eller komma åt din information.


Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

  • Du skaffar ett nytt lösenord via den här sidan. Fyll i ditt personnummer eller den e-postadress som finns på ditt konto. Detta kräver att din e-postadress är verifierad.

  • Du kan även besöka oss. Ta med dig giltig legitimation så hjälper personalen dig att byta lösenord. Du hittar våra öppettider här. Du kan endast byta lösenord för ditt eget konto.