Gör en hyresgästprofil

Det finns många som letar bostad och med hjälp av boplats.se kan du lätt kryssa i vilken hyresgäst som skall kunna söka. Här är några exempel. 


Nyanländ i Sverige

   

Markera

Den som måste fly sitt hemland lämnar ofta allt bakom sig. Att vara inneboende ger både en första bostad och kontakt med det nya samhället._DSC7586 - Kopia.jpg

Ahmed flydde till Sverige undan kriget i Irak där han jobbade som ekonom. Till vardags gillar han fotboll och att laga mat. I augusti 2016 fick han uppehållstillstånd. Nu läser han på SFI och letar jobb inom sitt område.

   

 

 

 sfi.jpg

Den som fått nytt jobb

   

Markera

Att byta jobb kan gå snabbt; hitta en bostad tar ofta längre tid. Många har fått jobb i staden men saknar någonstans att bo. 

_DSC7650.jpg

Hyo-Jin bor i mellansverige och har fått jobb som systemarkitekt i Göteborg. Hon vill gärna bo nära sitt nya jobb.

     arbete.jpg
 

Studenter från hela världen

   

Markera

Att hitta bostad strax innan terminsstart är svårt. Särskilt för internationella studenter som kommer med kort varsel, och kanske bara stannar en termin eller två. 

hildagrahnat_6759.jpg

Gunnel minns hur tankarna gick när hon fick reda på att lägenheten skulle renoveras. Nybliven pensionär och en hyreshöjning på 50 procent. Sedan började hon hyra ut rum. Nu har flera studenter bott hos henne - en italienare, en fransman och Emanuel från Portugal.

     student.jpg