Continue to the page
Close

Välkommen till Boplats, västra Sveriges största bostadsförmedling för hyresrätter! Tala om för oss vilken hyresgäst du vill ha och annonsera din lägenhet. Sedan kan du lugnt invänta en bostadssökande som uppfyller dina krav. 

Vårt erbjudande | Kontakt | Så funkar detHyresvärdar om Boplats 

Så här funkar det

HV process.jpg

Hyresvärdens villkor avgör vem som kan söka

Som hyresvärd bestämmer du vilka villkor sökande ska uppfylla för att få söka din lägenhet, t.ex. inkomstnivå, sysselsättning eller antal personer i hushållet. Villkoren kan de bostadssökande sedan se i annonsen. Boplats system gör en automatiskt kontroll ifall en sökande uppfyller villkoren i varje annons, och bara de som uppfyller alla villkor kan söka lägenheten.

Integration och boendetid

Flera av våra kunder har en direkt integration via sina fastighetssystem. Publicering av lägenheter kan därmed ske med ett enkelt knapptryck. Ni kan även skicka in till exempel boendetid, om ni vill prioritera de som redan bor i ert bestånd.

Effektiv uthyrning av nyproduktion

Boplats har utvecklat ett effektivt sätt att arbeta med nyproduktion där flera lägenheter kan publiceras i samma annons. De bostadsökande får sedan prioritera de lägenheter de är mest intresserade av.

Vårt erbjudande

Boplats erbjuder hyresvärdar en enkel, trygg och kostnadsfri förmedling av hyresrätter. Du som hyresvärd behöver inte binda dig vid att förmedla en viss andel av sina lägenheter via Boplats, utan avgör själv hur många lägenheter du vill lämna. Som hyresvärd bestämmer du vilka villkor sökande ska uppfylla för att få söka din lägenhet. Boplats matchar sedan fram ett kontraktsförslag till dig som uppfyller dina krav. Kontraktsförslaget är kontrollerad av våra förmedlare för att säkerställa att det är en bra kandidat som uppfyller dina krav, och som är motiverad att skriva kontrakt. Du kan själv göra egna, avslutande kontroller innan du godkänner kontraktsförslaget. 

Boplats uppgift är att se till att alla bostadssökande blir behandlade lika och att ingen blir diskriminerad. Genom att använda Boplats visar du att ditt företag har en professionell och rättssäker uthyrning.  

Med 270 000 bostadssökande i vårt medlemsregister och 15 000 unika besök dagligen på boplats.se kan vi garantera en fin exponering av era lägenheter. 

» Ladda ned informationsblad (pdf)

Testa Boplats nästa gång du har en ledig lägenhet! 

Är du hyresvärd och är intresserad av att använda Boplats? Kontakta mig, så berättar jag mer!

pernilla.hogfors@boplats.se
031-368 07 63

Pernilla_LB2045_web.jpg

Pernilla Högfors, Kundansvarig hyresvärdar

En förmedlare berättar

» Se vår film om förmedling hos Boplats. 

Filmruta ur filmen om förmedling

Hyresvärdar om Boplats

”Nu när Boplats sköter större del av vår uthyrning kan vi summera att det har gått över förväntan och vi är mycket nöjda. Vi ser fram emot att tillsammans kunna börja jobba mer effektivt med uthyrningen av våra lägenheter. Vi är väldigt glada att samarbetet med Boplats fungerar så bra.” 

Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget 

”Övergången till att boplats gör prövningen, av vilka våra nya hyresgäster blir, fungerar alldeles utmärkt. Det känns tryggt!”

Mats Jones, förvaltare Fastighets AB Tornet

”Varför Boplats? En rak och transparent bostadsförmedling som uppfyller våra förväntningar på en effektiv hantering av våra lediga bostäder.”

Marie Werner, vd Mölndalsbostäder

”Vi har med hjälp av Boplats på ett enkelt och smidigt sätt hyrt ut nyproduktion i Stora Höga. Boplats har förenklat vårt arbete och vi har känt oss trygga med processen.”

Christoffer Svensson, Hyresstrateg, Riksbyggen

”Botrygg tycker att det är viktigt med en kommunal bostadskö. Alla våra nyproducerade hyresobjekt hyrs ut med framgång via boplats.se. Det finns en öppenhet och en transparens och bostadssökande kan vända sig till en portal de kan lita på.” 

Linnea Andersson, Fastighetsförvaltare, Botrygg

Ikano är en av våra många hyresvärdar som har mycket nyproduktion; se filmen där de berättar om sitt projekt i Kungälv, och om hur det är att använda Boplats. 

» Här kan du se filmen