Continue to the page
Close

Hej hyresvärd! Välkommen till Boplats, västra Sveriges största bostadsförmedling för hyresrätter. Tala om för oss vilken hyresgäst du vill ha och annonsera din lägenhet. Sedan kan du lugnt invänta en bostadssökande som uppfyller dina krav.

Så funkar det | Vad är en bostadsförmedling | Röster om Boplats | Kontakt 

Så funkar det

Vi har runt 250 000 bostadssökande på boplats.se. Därför kommer du enkelt att hitta rätt hyresgäst hos oss, utan kostnad och på dina villkor. Våra erfarna förmedlare hjälper dig att:

  • Ta emot ansökningar

  • Svara på frågor 

  • Kontrollera intyg och göra kreditupplysning utifrån dina önskemål och villkor. 

Vi presenterar sedan en kandidat som uppfyller er hyrespolicy – vi hjälper dig med kreditkontroll, GDPR och diskrimineringsrisker. Ni behöver inte binda er vid att lämna en viss andel av era lägenheter; ni lämnar så många lägenheter ni vill till Boplats. 

» Se vår film om förmedling hos Boplats

Filmruta ur filmen om förmedling

Hyresvärdens villkor avgör vem som kan söka

Med vårt system lägger vi tillsammans med uthyraren upp vilka villkor som gäller för att få hyra hos er. På så vis kan alla bostadssökande kan se vad som gäller direkt i annonsen, och lägenheten kan bara sökas av de som uppvyller villkoren. Lägenheter går sedan till den av de bostadssökande som uppfyller villkoren och har längst kötid. 

Integration och boendetid

Flera av våra kunder har en direkt integration via sina fastighetssystem. Publicering av lägenheter kan därmed dke med ett enkelt knapptryck. Ni kan även skicka in till exempel boendetid, om ni vill prioritera de som redan bor i ert bestånd. 

Effektiv uthyrning av nyproduktion

Boplats har utvecklat ett effektivt sätt att arbeta med nyproduktion där flera lägenheter kan publiceras i samma annons. De bostadsökande får sedan prioritera de lägenheter de är mest intresserade av. 

» Ladda ned informationsblad (pdf)

Vad är en bostadsförmedling?

Som hyresvärd bestämmer du själv vilka villkor som gäller för varje annons. Det kan handla om inkomst, sysselsättning eller antal personer i hushållet. Bostadsförmedlingen gör sedan större delen av jobbet utan kostnad, och sökande presenteras för dig i turordning efter kötid. Boplats uppgift är att se till att alla blir behandlade lika och att ingen blir diskriminerad. Genom att använda Boplats visar du att ditt företag har en professionell och rättssäker uthyrning.

Röster om Boplats

”Nu när Boplats sköter större del av vår uthyrning kan vi summera att det har gått över förväntan och vi är mycket nöjda. Vi ser fram emot att tillsammans kunna börja jobba mer effektivt med uthyrningen av våra lägenheter. Vi är väldigt glada att samarbetet med Boplats fungerar så bra.” 

Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget 

”Övergången till att boplats gör prövningen, av vilka våra nya hyresgäster blir, fungerar alldeles utmärkt. Det känns tryggt!”

Mats Jones, förvaltare Fastighets AB Tornet

”Varför Boplats? En rak och transparent bostadsförmedling som uppfyller våra förväntningar på en effektiv hantering av våra lediga bostäder.”

Marie Werner, vd Mölndalsbostäder

”Vi har med hjälp av Boplats på ett enkelt och smidigt sätt hyrt ut nyproduktion i Stora Höga. Boplats har förenklat vårt arbete och vi har känt oss trygga med processen.”

Christoffer Svensson, Hyresstrateg, Riksbyggen

”Botrygg tycker att det är viktigt med en kommunal bostadskö. Alla våra nyproducerade hyresobjekt hyrs ut med framgång via boplats.se. Det finns en öppenhet och en transparens och bostadssökande kan vända sig till en portal de kan lita på.” 

Linnea Andersson, Fastighetsförvaltare, Botrygg

Ikano är en av våra många hyresvärdar som har mycket nyproduktion; se filmen där de berättar om sitt projekt i Kungälv, och om hur det är att använda Boplats. 

» Här kan du se filmen  (Vimeo)

Bild ur filmen som visar Ikanos företrädare 

Kontakta oss för att börja hyra ut

Är du hyresvärd och är intresserad av att använda Boplats? Kontakta oss så berättar vi mer!

Maria Jordan 

Maria Jordan
Förmedlingschef
maria.yhlen.jordan@boplats.se
031-368 07 55  

Camilla Dafgård 

Pernilla Högfors
Kundansvarig hyresvärdar

pernilla.hogfors@boplats.se
031-368 07 63