Continue to the page
Close

Under sök bostad kan du se alla lägenheter som är publicerade just nu. Om du vill ha epost när en viss typ av lägenhet som du är intresserad av publiceras skapar du en bevakning.

 Leta / Bevakning / Villkor och plats / Tips 

Leta bland publicerade lägenheter

Med hjälp av sökverktyget kan du se alla lägenheter som finns annonserade för tillfället. Fyll i fälten och tryck på knappen "Sök" så filtreras listan på publicerade lägenheter.  Om du inte uppfyller villkoren ser du ett rött kryss. 

Fem samtidigt. Du kan anmäla intresse för 5 lägenheter åt gången. Begränsningen gäller bara de lägenheter som är öppna för intresseanmälningar. När tiden för intresseanmälan har gått ut kan du anmäla intresse för nya lägenheter.  

Bevakning

Om du vill ha ett epostmeddelande när en viss typ av lägenhet publiceras kan du göra en bevakning. Du kan göra upp till fem olika bevakningar.

  1. Klicka på "skapa bevakning" i sökverktyget. Du kan även skapa bevakning från Mina sidor, bevakning.

  2. Fyll i vilken typ av lägenhet du är intresserad av.

  3. När du klickat spara är bevakningen färdig. Den namnges automatiskt.

  4. Under Mina sidor/Kontaktuppgifter ställer du in om du vill ha e-post när en bevakning hittar en publicerad lägenhet. 

Villkor och plats

I annonsen ser du om du uppfyller villkoren. Klicka för att se exakt vad som krävs för att kunna anmäla intresse. Du ser även hur många som redan har anmält intresse och vilken plats du har för tillfället.

Enkla tips för att söka smart

Jämför dina ködagar med statistiken för att se vilka områden du kan ha störst chans att få lägenhet inom.

Tänk igenom vilka behov du har - t.ex. hur mycket du kan betala och hur många rum du behöver. Sök bara de lägenheter som passar dig.

Läs annonsen noga. Kolla vilka villkor som gäller, vilken typ av lägenhet det är och vilket inflyttningsdatum. 

Kontrollera hur många som är före dig. Det ser du under bilden i  annonsen. Är det mer än 50 före dig, så är det ingen idé att du anmäler intresse.  

Håll dig uppdaterad. Tänk på att antalet före dig kan ändras så länge lägenheten är publicerad. Om du vill ta bort en intresseanmälan för att kunna göra en ny, gå gärna igenom alla dina fem intresseanmälningar och se hur du ligger till.