Continue to the page
Close

Under avdelingen "sök bostad" kan du se alla lägenheter som är publicerade just nu. Om du vill ha epost när en viss typ av lägenhet som du är intresserad av publiceras skapar du en bevakning.

 Leta / Bevakning / Villkor och plats / Sök smart / Fler tips

Leta bland publicerade lägenheter

Med hjälp av sökverktyget kan du se alla lägenheter som finns annonserade för tillfället. Fyll i fälten och tryck på knappen "Sök" så filtreras listan på publicerade lägenheter. Om du inte uppfyller villkoren ser du ett rött kryss. 

Fem samtidigt. Du kan anmäla intresse för 5 lägenheter åt gången. Begränsningen gäller bara de lägenheter som är öppna för intresseanmälningar. När tiden för intresseanmälan har gått ut kan du anmäla intresse för nya lägenheter.  

Bevakning

Du kan skapa en eller flera bevakningar för att få e-post om lediga lägenheter som kan passa dig. Du kan skapa upp till fem olika bevakningar.

Gör såhär för att skapa en bevakning:

  1. Logga in på boplats.se med ditt personnummer (eller e-postadress) och ditt lösenord.

  2. Klicka på "Sök bostad" i menyn längst upp på sidan. Klicka på "Skapa bevakning".

  3. Först väljer du vilken kommun du vill bevaka.  Varje bevakning kan bara innehålla en kommun (du kan välja någon av kommunerna i listan; Göteborg, Ale, Alingsås, etc.). Du kan också göra en bevakning på alla kommuner. Det går inte att välja mer än en kommun per bevakning.

    Om du vill ha bevakning på flera kommuner, till exempel både Mölndal och Kungälv, så får du skapa två bevakningar - en bevakning på kommunen Mölndal och en bevakning på kommunen Kungälv.

    På motsvarande sätt kan du bevaka alla stadsdelar i den valda kommunen, eller en specifik stadsdel. Om du vill bevaka flera stadsdelar i samma kommun, till exempel både stadsdelen "Angered" och stadsdelen "Askim-Frölunda-Högsbo", så får du skapa en bevakning för varje stadsdel.

  4. Klicka på Nästa. I nästa steg väljer du fler bevakningskriterier - t.ex. minsta antal rum, maxgräns för hyra och typ av lägenhet.

  5. Klicka på Spara. Din bevakning namnges automatiskt efter vilka kriterier du valt. När du har sparat din bevakning kommer du sedan att få e-post med information om när det kommer ut nya lägenheter som passar in på dina sökkriterier. Om det inte kommit ut några nya lägenheter som passar in på dina sökkriterier, så får du inte e-post. Det är alltså inte säkert att du får e-post om bevakningsträff varje dag. För att vi ska kunna skicka e-post till dig, är det viktigt att du går in på Mina Sidor / Kontaktuppgifter och kontrollerar att du har lagt in rätt e-postadress. Din e-postadress måste också vara verifierad. Läs mer här.

Villkor och plats

I annonsen ser du om du uppfyller villkoren. Klicka för att se exakt vad som krävs för att kunna anmäla intresse. Du ser även hur många som redan har anmält intresse och vilken plats du har för tillfället.

Sök smart på boplats.se

Jämför dina ködagar med statistiken för att se vilka områden du kan ha störst chans att få lägenhet inom.

Tänk igenom vilka behov du har - t.ex. hur mycket du kan betala och hur många rum du behöver. Sök bara de lägenheter som passar dig.

Läs annonsen noga. Kolla vilka villkor som gäller, vilken typ av lägenhet det är och vilket inflyttningsdatum. 

Kontrollera hur många som är före dig. Det ser du under bilden i  annonsen. Är det mer än 50 före dig, så är det ingen idé att du anmäler intresse.  

Håll dig uppdaterad. Tänk på att antalet före dig kan ändras så länge lägenheten är publicerad. Om du vill ta bort en intresseanmälan för att kunna göra en ny, gå gärna igenom alla dina fem intresseanmälningar och se hur du ligger till.

Fler tips för att söka bostad

Eftersom alla lägenheter som annonseras på boplats.se går till den som har flest ködagar kan det ta lång tid att få ett förstahandskontrakt, men om du söker vissa boendetyper eller inom vissa områden kan det gå snabbare.

Tipsen nedan kan vara till hjälp för dig som behöver en lägenhet snabbt. Om du kombinerar flera av tipsen ökar dina chanser ännu mer. Du har alltså störst chans om du söker en nyproducerad etta eller mindre tvåa, med högre hyra och som ligger utanför Göteborg.

Sök nyproduktion

Nyproduktion har oftast en högre hyra och har därför inte lika många som söker dem.

» Se vilka nyproducerade lägenheter som finns lediga just nu

Sök korttidskontrakt

Korttidskontrakt innebär att du bor i lägenheten under en kortare period. Du behåller alltid dina ködagar om du får ett korttidskontrakt. Ett korttidskontrakt passar dig som inte har ett förstahandskontrakt sedan innan och som kan tänka dig att hyra under en kort period.

» Se vilka korttidskontrakt som finns lediga just nu

Sök små lägenheter

De flesta söker efter lite större lägenheter. Om du behöver en bostad snabbt kan det därför gå fortare om du söker mindre lägenheter, som till exempel en etta eller en mindre tvåa.

» Se hur lång kötiden är per antal rum

Sök lägenheter utanför Göteborg

Det är inte lika många som vill bo utanför Göteborg. Därför kan det gå fortare att söka lägenheter som ligger utanför Göteborg på boplats.se.

» Se kötid för områden utanför Göteborg

Registrera dig på flera bostadssajter

Om du inte har tillräckligt med ködagar på boplats.se kan du registrera dig på andra bostadssajter som förmedlar förstahandskontrakt i Göteborg. Det är enklast att söka efter aktiva bostadssajter på nätet, eftersom var och hur de annonserar sina lediga lägenheter brukar variera.

»  Läs tips och råd för dig som söker bostad på goteborg.se/sokabostad  Där finns det också en broschyr på flera språk som du kan ladda ner som extra stöd i ditt bostadssökande.